Tervetuloa materiaalipankkiin!

Täältä löydät BSAG:n ja nuorten yhdessä kokoamat materiaalit koulun Itämeri-päivän ja Itämeri-oppituntien tueksi. Aineistoon kuuluu sekä eritasoisia esityksiä oppituntien tueksi että materiaalipaketteja, joihin on koottu ideoita ja tehtäviä interaktiivisen Itämeri-päivän järjestämistä varten. Mukana on myös vinkkejä siitä, miten Itämeriaihetta voi käsitellä eri oppiaineiden kautta. Itämeren lajeista on erikseen kattava esitelmä. Lopuksi voitte testata Itämeritietonne sekä valita oman tapanne suojella Itämerta. Materiaaleja on kehitetty yhdessä koululaisten kanssa mm. Ålandsbankenin Itämeriprojektin rahoituksella, ja niitä kehitetään mieluusti myös tulevaisuudessa. Palaute on tervetullutta, sitä voi lähettää osoitteeseen itamerikoulu@bsag.fi

Alakoulu

Alla on esitelmät 1.–3. ja 4.–6. luokille Itämeri -aiheista oppituntia varten. Lisäksi voitte valita materiaalipaketista vinkkejä ja tehtäviä interaktiivisen Itämeri-päivän tai työpajan järjestämiseen. Itämeren lajeista on erikseen kattava esitelmä.

Yläkoulu ja lukio

Alla on esitelmät yläkoululle ja lukiolle Itämeri -aiheista oppituntia varten. Mukana on myös tehtäviä ja ideoita Itämeren käsittelyyn eri oppiaineiden opetuksessa, jotta voitte pitää esimerkiksi interaktiivisen Itämeri-päivän tai -työpajan. Itämeren lajeista on erikseen kattava esitelmä.

Testaa Itämeritietosi

Oletko Itämeri-tietäjä, vai jopa Itämeri-maisteri? Tiesitkö, että Itämereen laskee satoja jokia ja että se on maailman nuorin meri?

Valitse oma tapasi suojella Itämerta

On monia tapoja suojella Itämerta. Minkä sinä valitset?